معرفی رشته و گرایش

معرفی رشته و گرایش دکتری کامپیوتر

گرایش های دکتری مهندسی کامپیوتر

  • دکتری نرم افزار و الگوریتم
  • دکتری معماری سیستم‌ های کامپیوتری
  • دکتری هوش مصنوعی
  • دکتری شبکه و رایانش 
  • دکتری مهندسی فناوری اطلاعات
  • دکتری علوم کامپیوتر

در مورد دکتری مهندسی کامپیوتر بیشتر بدانید

در ادامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپپیوتر دکتری مهندسی کامپپیوتر است.  این دوره شامل فعالیت های آموزشی و پژوهشی است که دانشجویان با روش های علمی و فنی طرح، اجرا و نگهداری پروژه ها آشنا می شوند. از فارغ التحصیلان دکتری این رشته انتظار می رود که بتوانند بهترین گزینه موجود، جهت طراحی، ساخت، اجرا و حفظ امنیت و خصوصی ماندن اطلاعات را انتخاب و زیر ساخت ها و پروژه های مورد نیاز ایران را در بهترین کیفیت جهانی طراحی و هدایت نمایند.

محور اصلی فعالیت های دانشجویان در دوره دکتری مهندسی کامپیوتر، به تناسب موضوع، تحقیق نظری، تجربی و یا ترکیبی از این دو است. دوره دکتری مهندسی کامپیوتر همه‌ی زمینه های مرتبط با مهندسی کامپیوتر و زمینه های بین رشته ای مربوطه را در برمیگیرد. مدرک خروجی، دکتری مهندسی کامپیوتر است ولی آزمون های ورودی آن بنا بر مقررات سازگار با مواد درسی گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر برگزار می شود.

در مورد گرایش‌های رشته دکتری مهندسی کامپپیوتر  بیشتر بدانید

گرایش نرم افزار و الگوریتم

در  این گرایش دانشجو در زمینه های سیستم های عامل پیشرفته، بانک های اطلاعاتی، برنامه ‌نویسی پیشرفته و تحت  WEB، الگوریتم ‌های پردازش موازی و ... به فعالیت های آموزشی و پژوهشی می پردازد.

در گرایش الگوریتم، دانشجو به صورت تئوری و عملی با  طراحی الگوریتم های قدرتمندتر و بهینه تری آشنا می شود.

گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

در گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری دانشجویان با فعالیت های آموزشی و پژوهشی در زمینه معماری‌های پیشرفته کامپیوتر و ابر رایانه‌ها شبکه‌های کامپیوتری گسترده، پردازش تصویر و طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا و ... آشنا می‌شوند.

گرایش هوش مصنوعی

می توان گفت در هوش مصنوعی سعی بر این است سیستم هایی تولید شود که بتوانند مانند انسان ها فکر کنند و توانایی یادگیری و تصمیم گیری داشته باشند. در این رشته تکنیک های مختلفی جهت دستیابی به چنین سیستم هایی تدریس می شود.

گرایش شبکه و رایانش

این گرایش زیر رشته ای از گرایش مهندسی کامپیوتر و مخابرات تلقی می‌شود و از لحاظ کاربردی پیشینه طولانی تری نسبت به دیگر گرایش‌های مهندسی کامپیوتر دارد.

بازار کار دکتری مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر  سبب شده است تا مردم دنیا در زمینه ارتباط و رد و بدل اطلاعات به سرعت از همدیگر با خبر شوند و این روند رو به گسترش در آینده بسیار سریع تر و پربار تر خوهد بود. از این رو آینده از آن مهندسان کامپیوتر با گرایش های مختلف آن است.  در ادامه مطلب به بررسی بازار کار گرایش های دکتری مهندسی کامپیوتر شامل گرایش های هوش مصنوعی، شبکه و رایانش، معماری سیستم های کامپیوتر و نرم افزار و الگوریتم می پردازیم.

بازار کار دکتری مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی

این گرایش در زمینه طراحی، ساخت و تولید سیستم های هوشمند که دارای اعمال مشابه انسان باشند، فعالیت می کند. با توجه به بیشتر شدن کاربرد سیستم های هوشمند در انواع صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و امنیتی می توان گفت که بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی مطلوب و رو به رشد است. در بازار کار رشته ها به اهمیت تجربه و مهارت معمولاً اشاره می شود و در واقع شرط اصلی برای تصاحب شغل است. برای بازار کار رشته هوش مصنوعی این قانون نیز صادق است. اما در برخی از رشته ها کسب مدرک بالاتر و گذراندن دروس پایه بیشتر و انجام پژوهش و تحقق سب تعمق و افزایش مهارت فرد می شود. در نتیجه در کنار این فاکتورها، قطعاً بازار کار فارغ التحصیلان دکتری گرایش هوش مصنوعی با توجه به مدرک بالا و تسلط کافی بهتر و بالاتر خواهد بود.

بازار کار دکتری مهندسی کامپیوتر  گرایش شبکه و رایانش

گرایش شبکه و رایانش که به قالب بندی و اجرای شبکه های رایانه ای و برنامه نویسی آنها می پردازد، به این دلیل که یک تخصص کاربردی و لازم در اکثر سازمان ها و مراکزی است که دارای شبکه های کامپیوتری هستند از بازار کار خوبی برخوردار است. در حال حاضر تمامی شرکت ها و سازمان ها به طراحی، حفظ و ارتقاء شبکه های رایانه ای خود نیاز دارند و این حفظ و نگه داری و بهبود بخشی نیاز همیشگی برای آنهاست. از این رو با توجه به مدرک دکتری شبکه و رایانش که به عنوان یک سطح بالای علم و تخصص شناخته می شود، کسانی که در کنار تجربه و مهارت، مدرک دکتری را هم کسب نمایند، نه تنها بیکار نمی مانند. بلکه جایگاه کاری و درآمد قابل توجه هم کسب خواهند نمود.

بازار کار دکتری مهندسی کامپیوتر گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

گرایش معماری سیستم های کامپیوتری به بررسی و تحلیل نحوه ی عملکرد قطعات یک رایانه و ساختارهای کامپیوتری و طراحی های ویژه برای به کار بردن در سیستم های خاص می پردازد. در واقع این گرایش به جنبه های سخت افزاری یک رایانه می پردازد. فارغ التحصیلان مقطع دکتری این گرایش در کنار تدریس و آموزش می توانند به عنوان: طراح وب، کارشناس شبکه، مدیر وب سایت و کارشناس پایگاه داده فعالیت کنند و با توجه به سطح بالای مدرک و میزان تجربه و مهارت، جایگاه های شغلی مربوطه را تصاحب نمایند. داشتن مدرک دکتری در گرایش معماری سیستم های کامپیوتری در کنار مهارت، تجربه و علاقه و تلاش برای فارغ التحصیلان این رشته امنیت شغلی و سطح درآمد مطلوب به ارمغان خواهد آورد.

بازار کار دکتری مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و الگوریتم

گرایش نرم افزار و الگوریتم با ریاضیات پیشرفته رایانه ای و محاسبات الگوریتمی سر و کار دارد. بازار کار یک رشته به ویژه گرایش نرم افزار و الگوریتم واجد داشتن فاکتورهایی همچون: علاقه، مهارت، تجربه و دانش و علم لازم است. از این رو اگر ارتقای مدرک تحصیلی به بهبود این فاکتورها کمک می کند، موجب بازار کار مطلوب رشته نرم افزار و الگوریتم خواهد شد. متخصصان دکتری گرایش نرم افزار و الگورتیم رشته مهندسی کامپیوتر باید پایه ریاضیات قوی داشته باشند و با توجه به جدید بودن این گرایش و کمبود متخصصان آن اگر در کنار ارتقا مدرک و دانش در این گرایش، مهارت های کاری خود را نیز بهبود بخشند، آینده کاری قابل توجه خواهند داشت.  رشته مهندسی کامپیوتر در تمام گرایش های آن با توجه به کاربرد و کارایی رو به افزون حال و آینده ی آن، بازار کار خوب و درآمد قابل قبول دارد و امنیت شغلی آن نیز با توجه به مهارت و تخصص فرد و ارزش آفرینی او برای سازمان ها و مراکزی که در آن شاغل می شود، تأمین خواهد شد.

رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری مهندسی کامپیوتر

با توجه به محدودیت حداکثر دو درس جبرانی، رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری مهندسی کامپیوتر بر اساس گرایش های این رشته تعیین شده است.

 معماری سیستم های کامپیوتری: ورودی های مجاز از کلیه گرایش های رشته های مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق.

نرم افزار: ورودی های مجاز از کلیه گرایش های رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوترف ریاضی و مهندسی برق.

شبکه های کامپیوتری: ورودی های مجاز از کلیه گرایش های رشته های مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق.

رایانش امن: ورودی های مجاز از کلیه گرایش های رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، ریاضی و مهندسی برق.

هوش مصنوعی و رباتیکز: ورودی های مجاز از کلیه گرایش های رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، ریاضی، مهندسی پزشکی و مهندسی برق.

دروس و ضرایب آزمون دکتری مهندسی کامپیوتر

 دروس و ضرایب آزمون دکتری مهندسی کامپیوتر  به شرح زیر می باشد:

ضرایب دروس آزمون دکتری مهندسی نرم افزار و الگوریتم

عنوان درسضریب
دروس تخصصیدر سطح کارشناسیساختمان داده ها و طراحی الگوریتم4
در سطح کارشناسی ارشدسیستم های عامل پیشرفته
پایگاه داده های پیشرفته
زبان انگلیسی1
استعداد تحصیلی 1

ضرایب دروس آزمون دکتری مهندسی معماری سیستم های کامپیوتری

عنوان درسضریب
دروس تخصصیدر سطح کارشناسیمدار منطقی و معماری کامپیوتر4
در سطح کارشناسی ارشدمعماری کامپیوتر پیشرفته
VLSI  پیشرفته
زبان انگلیسی1
استعداد تحصیلی 1

ضرایب دروس آزمون دکتری مهندسی هوش مصنوعی

عنوان درسضریب
دروس تخصصیدر سطح کارشناسیساختمان داده ها و طراحی الگوریتم4
در سطح کارشناسی ارشدشناسایی الگو
یادگیری ماشین
زبان انگلیسی1
استعداد تحصیلی 1

ضرایب دروس آزمون دکتری مهندسی شبکه و رایانش

عنوان درسضریب
دروس تخصصیدر سطح کارشناسیساختمان داده ها و طراحی الگوریتم4
در سطح کارشناسی ارشدسیستم های عامل پیشرفته
شبکه های پیشرفته
زبان انگلیسی1
استعداد تحصیلی 1

مطالب مرتبط کامپیوتر دکتری