معرفی رشته و گرایش

معرفی رشته و گرایش دکتری مهندسی شیمی

معرفی دکتری مهندسی شیمی

دانشجویان به فعالیت های آموزشی و پژوهشی در زمینه ی طراحی فرآیندهای شیمیایی، شبیه سازی و کنترل فرآیندها می پردازند. فرآیندهای جداسازی، مهندسی واکنش های شیمیایی و مباحث مربوط به بیوتکنولوژی و مهندسی پزشکی از دیگر مباحثی است که در این دوره به آن ها پرداخته می شود.  هدف این رشته تربیت افراد متخصصی است که با نوآوری در زمینه های علمی و تحقیقی و دست یابی به جدیدترین تحقیقات و فناوری ها در این زمینه، بتوانند با روش های پیشرفته تحقیق و آثار علمی مهم در این زمینه آشنا شوند. این افراد نقش مهمی در کمک به پیشرفت و گسترش مرزهای دانش، تحلیل جامع و رفع نیازهای کشور دارند. محور اصلی فعالیت های علمی دوره دکتری مهندسی شیمی، به تناسب موضوع، تحقیق نظری، تحقیق تجربی و یا تلفیقی از این دو است. آموزش وسیله تکمیل دانسته های داوطلب و هموار ساختن راه رسیدن به اهداف تحقیق می باشد.

گرایش های دکتری مهندسی شیمی 

شامل دو گرایش مهندسی شیمی و مهندسی بیوتکنولوژی می باشد.

رشته نانوفناوری گرایش مهندسی شیمی

نانوفناوری دانشی کاربردی است که مواد را با ابعاد کمتر از یک میکرومتر مورد بررسی قرار می دهد. اهمیت نانو به قدری زیاد است که آن را موج چهارم انقلاب صنعتی می نامند . نانوفناوری دانشی میان رشته ای است که در برخی از رشته ها مانند مهندسی مواد ، فیزیک ، پزشکی، مهندسی برق و مهندسی شیمی به صورت برجسته تر تعریف می شود. در واقع اگر با دید مهندسی شیمی به  نانو نگریسته شود می توان اینگونه بیان کرد که رشته نانوشیمی در تمامی علوم و فنون نقشی اساسی خواهد داشت، به عبارت دیگر در زمینه‌های مختلفی از جمله پلیمر، پوشاک ، سوخت، رنگ، ساخت‌وساز، غذا و دارو به‌طورکلی هرآن‌چه که به شیمی و مهندسی شیمی مربوط می‌شود، می‌توان از مزایای این فناوری بهره جست. 2) برای رشته مهندسی شیمی 3 گرایش پیشرفته، فرآیندهای جداسازی و پدیده های انتقالی تعریف می شوند:

مهندسی شیمی گرایش پیشرفته

مهندسی شیمی رشته ای پر وسعت با دامنه ای نامحدود است. در مقطع کارشناسی ارشد دروس مکانیک سیالات ، انتقال جرم ، انتقال حرارت ، ریاضی و…. به صورت کامل مورد بررسی قرار می گیرند ولی به منظور بررسی تخصصی تر در زمینه های مرتبط گرایش پیشرفته تعریف شده است که در این گرایش کلیه دروس مرتبط با مهندسی شیمی به صورت کاملا پیشرفته مورد مطالعه قرار می گیرند.

مهندسی شیمی گرایش فرآیندهای جداسازی

یکی از گرایش های پایه در رشته مهندسی شیمی ، گرایش فرآیندهای جداسازی (Sepration Processes) است  که به مطالعه ی دقیق عملکردهای جداسازی ، طراحی فرآیندهای جداسازی کلاسیک به صورت بهینه و روش های نوین در فرآیند جداسازی مثل کرستالیزه کردن، خشک کردن و… می پردازد. فرآیندهای جداسازی قادر است در صنایع مختلفی از جمله صنعت پالایش نفت ، گاز و پتروشیمی ، صنایع شیمیایی ، محیط زیست و … تاثیر گذار باشد. از آنجایی که در مقطع کارشناسی ارشد به صورت پیشرفته دروس مرتبط با انتقال جرم، انتقال حرارت و مکانیک سیالات مورد بررسی قرار می گیرند، ادامه ی تحصیل در مقطع دکتری، زمینه را برای مطالعه ی آکادمیک و تخصصی تر  مباحث این گرایش ایجاد می نماید.