معرفی رشته و گرایش دکتری صنایع
گرایش های دکتری رشته صنایع
این رشته از جمله رشته های پر طرفدار و محبوب در مقاطع مختلف تحصیلی به شمار می رود. رشته ای که سعی در بهبود، پیاده سازی و طراحی سیستم های یکپارچه ای از انرژی، تجهیزات، اطلاعات و مواد دارد. در حقیقت، حوزه رشته مهندسی صنایع در پی کاهش دادن و حذف منابع تلف شده از جمله انرژی، مواد اولیه، پول و زمان است. مهندسان صنایع در مجموع به امر بالا بردن بهره وری در تکنولوژی، روش ها و مدیریت منابع انسانی می پردازند.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع
- کیفیت و بهره وری
- آینده پژوهی
- سیستم های کلان
- مدیریت مهندسی
- مدیریت پروژه
- لجستینگ و زنجیره تامین
- سیستم های مالی
- مدیریت نوآوری و فناوری
- سیستم های سلامت
- بهینه سازی سلامت
در ادامه، در ارتباط با گرایش های دکتری صنایع به ذکر توضیحاتی هر چند مختصر می پردازیم.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش بهینه سازی سیستم ها
می توان گفت مهمترین و پیچیده ترین امتحان ورودی کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی صنایع، متعلق به گرایش بهینه سازی سیستم ها می باشد. دروسی که در این گرایش از دانشجویان امتحان گرفته می شود نسبت به گرایش های دیگر برای دانشجویان صنایع تخصصی تر بوده و لذا دانشجویان صنایع از این جهت از دانشجویان رشته های دیگر جلوتر هستند.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش سیستم های سلامت
این گرایش کمک می کند تا سیستم های موجود سلامت شناسایی، بررسی و آنالیز شوند؛ سپس با ارائه ی راه حل هایی، سیستم کاراتر عمل کند و بهره وری سیستم افزایش یابد. این امر باعث می شود که بیمارستانها، بیمارمحور، پاسخگو و انعطاف پذیرتر باشند.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع: گرایش لجستیک و زنجیره تامین
این گرایش، شامل تمام فعالیت های مرتبط با جریان و مبادله کالا و خدمات، از مرحله ماده خام تا مرحله محصول نهایی است. مدیریت زنجیره تامین هماهنگی در تولید، موجودی، مکان یابی و حمل و نقل بین شرکت کنندگان در یک زنجیره تامین است که برای دست یابی به بهترین ترکیب پاسخ گویی و کارایی برای موفقیت در بازار صورت می گیرد.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش سیستم های کلان
این گرایش به تعلیم و تحقیق در زمینه برنامه ریزی و طرح سیستم های مختلف مورد نیاز جامعه می پردازد. این سیستم ها عموماً در ابعاد مختلف منطقه، یا کشور مطرح می شوند. سیستم های حمل و نقل، آب رسانی و فاضلاب، ارتباطات، انتقال و توزیع کالاها، تأمین و توزیع انرژی، خدمات آموزشی یا بهداشتی از اینگونه اند.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش مهندسی مالی
این گرایش عبارت است از طراحی، توسعه و نوآوری در ابزار و سیستم های مالی و ارائه ی راه حل های خلاقانه برای حل مشکلات مالی و کاهش ریسک در جهت افزایش ارزش شرکت ها
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش مدیریت مهندسی
این گرایش گرایشی شناخته شده، با سابقه، متداول و پولساز است. بیش از ۳۰۰ دانشگاه در دنیا رشته مدیریت مهندسی را دارند و 65 دانشگاه با این رشته، کنسرسیوم رشته را تشکیل دادهاند. دوره ۴ ساله کارشناسی، دکترا و مجازی آن نیز متداول است.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش کیفیت و بهره وری
این گرایش، به آموزش علوم و فنون اداره صنایع با تأکید بر کاربرد روش های کمی و نظام گرا در اداره امور صنعتی می پردازد.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش مدیریت پروژه
این گرایش به تحقق اهداف پروژه ها در مناسب ترین زمان، بهترین کیفیت و با کمترین هزینه می پردازد.
گرایش های دکتری مهندسی صنایع : گرایش سیستم های اطلاعاتی
این گرایش به مهارت های مهندسی و مدیریتی با تاکید بر سیستم های اطلاعاتی و محاسباتی می پردازد.
بازار کار دکتری مهندسی صنایع
فارغ التحصیلان این رشته می توانند ضمن فعالیت در تمام محل ها جذب فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد (صنایع تولیدی، صنایع پیشرفته، خرده فروشی ها و سیستم های توزیع، سیستم های سلامت و بهداشت، سیستم های پشتیبانی و ...) در زمینه کارهای تحقیقاتی و رفع معضلات علمی و اجرایی، مسئولیت های سنگین تری را به عهده بگیرند و در کارهای اجرایی علمی نقش مهمی داشته باشند.
نفش و توانایی های فارغ التحصیلان دکتری مهندسی صنایع
- تدریس در مراکز آموزش عالی و انجام پایان نامه های مقاطع مختلف تحصیلی مهندسی صنایع
- برنامه ریزی و ارائه ایده های خلاقانه جهت بهبود کارکرد سیستم های تولید و غیر تولیدی
- اجرای پروژه های تحقیقاتی در حوزه های اصلی مهندسی صنایع
- ارائه الگوهای مناسب جهت حل مشکلات سازمان های ستادی، وزارت خانه ها و نظام های صنعتی
رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری مهندسی صنایع
فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در تمامی رشته میتوانند با شرکت در آزمون دکتری مهندسی صنایع و کسب موفقیت در این رشته تحصیل کنند.